sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Keittiön kasausta

No niin, eiköhän olisi taas syytä löytää aikaa päivittää talokuulumisia, varsinkin kun nämä tulevat kuvat on otettu jo viime vuoden loppupuolella :'-D Lopullisen keittiön pohjakuva ja muut höpinät löytyvät aiemmasta postauksesta.

Keittiön lattiaan tuli hiiltyneen puun näköistä Okinawan Carbon ~120 x 20 cm laattaa. Laatoissa on syviä uurteita, joten se ei ehkä ollut ihan järkevin valinta keittiöön. Ulkonäkö kuitenkin vei voiton, sillä tuon laatan nähtyä oli aika turha yrittää löytää tilalle mitään muutakaan. Uurteista johtuen laatta myös söi kivasti saumauslaastia, niitä puhdistellessa sain myöhemmin kulumaan vähintään kolme iäisyyttä ja pari tuntia päälle.

Laatoittajan selfie
Sitten Juha pääsi vihdoin kokoamaan aikuisten Lego-palikoita, eli Ikean kaappeja. Kaapit ripustetaan seinälle kiskon varaan, mikä on erittäin kätevä ratkaisu.

Yläkaappien rungot ovat valkoiset...


... ja alakaappien mustat


Valoa keittiöön tulee riittämiin. Yläkaapeissa on kaikissa katossa himmennettävät, pyöreät led-lamput ja alimman rivin kaappien alla kiertää led-valolistat. Yläkaappeihin tulee lasihyllyt, joten ne eivät estä kaappien valojen kulkua. Pyöreiden led-lamppujen asennukseen oli kaksi mahdollisuutta. Lamppu voidaan jättää pinta-asennetuksi, jolloin sille menevä johto olisi jäänyt kaapin kattoon sisäpuolelle näkymään, tai sitten sille voi porata reiän, jonne led-valo upotetaan. Päädyimme tietysti tekemään reiän, mikä ei ollutkaan ihan helppo juttu. Ohjeissa käskettiin käyttämään 63 mm:n / 2,5 tuuman kuppiterää, mutta eihän sellaista mistään löytynyt. Kysyimme apua Ikean keittiöosastoltakin, mutta sielläkin kaikki lamput oli asennettu pinta-asennuksena. Lopulta Juha teki reiät 64 mm:n terällä, ja ihan OK on lamput silläkin pysyneet kiinni. 
Ilman valoa yläkaapit näyttävät mustilta, ja valon kanssa valkoisilta
Yläkaappien kulmahyllyissä on molemmissa pyörivät karusellit
Alakaapit ovat kaikki laatikoita, joissa on suuressa osassa myös sisälaatikot. Kulmakaapeissa on toisessa normaali ja toisessa ulosvedettävä karuselli.

Valetut kvartsitasot ovat paikoillaan ja peitetty suojapahvein. Astianpesukoneen peitelevy puuttuu vielä
Ikkunan vasemmanpuoleisesta kulmasta löytyvät mikroaalto/kiertoilmauuni yllä sekä höyryuuni alla
Jääkaappipakastimet suht oikeilla paikoillaan.
Saareketta emme vielä tässä vaiheessa päässeet kasaamaan, sillä se tuli osittain ruokailutila/olohuoneen päälle, eikä aluetta oltu vielä laatoitettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti