torstai 7. helmikuuta 2019

Pintatöiden aloitus

Blogi on jäänyt vähän hiljaiselolle, kun alkuperäinen suunnitelmani oli odottaa, että tekninen tila olisi valmis. Noh, valmis se ei ole vieläkään, joten lienee syytä unohtaa suunnitelma ja alkaa pikku hiljaa käymään läpi mitä ollaan saatu aikaiseksi talolla :-D

Pintatyöt aloitettiin teknisestä tilasta, sillä se on hyvä paikka harjoitella laatoitusta. Sitä ennen piti tietysti etsiä sopivat laatat jostain. Jouduimme jo alussa hylkäämään Kastellin erittäin edullisen laatoitustarjouksen, sillä mallistosta ei löytynyt kuin peruslaattaa, eikä tilalle saanutkaan vaihtaa omia, itse hankittuja laattoja.

Tarkoituksena oli koittaa hommata kaikki laatat yhdestä paikkaa kotiin toimitettuna, jotta kulut pysyisivät kohtuullisina ja alennukset suurina :-) Tsekkasimme valikoimaa netissä, mutta sama ongelmahan siinä on kuin tapettien kanssa, eli tuotteet pitäisi nähdä livenä ja mielellään vielä saada kotisovitukseenkin. Messuilla tuli nähtyä yhden eteläsuomalaisen firman kiinnostavaa tarjontaa, ja koskapa siellä vielä oli pätevä myyntihenkilö, niin innostuimme sovitusti laittamaan meiliä heille siitä minkätyylisiä ja -värisiä laattoja etsimme. Sääli vain, että meilimme välitettiin suoraan suunnittelijalle, eikä sen jälkeen mikään enää sujunutkaan. Suunnittelija epäili ettemme olleet tosissamme liikkeellä, ja hänellä oli kiire, ja mitähän vielä. Lopulta saimme meiliin kuvia meille ehkä sopivista laatoista, mutta emme mitään vastausta kysymykseemme, että milloinka voisimme tulla katsomaan niitä paikan päälle...

Jyväskyläläisen Laatta-Leevin kanssa puolestaan yhteistyö sujui alusta asti hyvin ja palvelu oli loistavaa. Ja kun lopulta vielä keksimme, että haluaisimme sittenkin vaihtaa olohuoneen laminaatin laattaan, niin Petteri tilasi meitä varten näytepalat sopivista lämminsävyisistä lattialaatoista, kun sopivia ei ollut suoraan myymälässä. (Tuntuu että kaikki vinyylilankuista ja muovimatoista lähtien on tällä hetkellä kovin harmaasävyisiä, joten olemme erittäin epämuodikkaita kun haluaisimme mieluummin punertavan ruskeita sävyjä :'-D)

Ja takaisin tuohon tekniseen tilaan. Se oli ainoa tila, jossa meitä ei kauheasti kiinnostanut millaiset laatat sinne tulee, joten se ei ollut suuri pettymys, kun myymälässä valitsemamme edulliset jämälaatat olivatkin loppuneet. Saimme tilalle loppuerän Pukkilan sinistä 15x15 peruslaattaa seiniin, ja mustaa Ground Neron 10x10 laattaa lattiaan.


Laatoituksen jälkeen tilaan saapui Jäspi Ecowatt, ja saimme vihdoin lattialämmityksen päälle. Lattialämmöt nostettiin ensin hitaasti ylös ja sitten tiputettiin pois, jonka jälkeen lattiat olivat valmiit vesieristykseen.

Teknisen tilan jälkeen vuorossa oli kodinhoitohuoneen seinät. Muiden huoneiden laatat oli suht helppo valita, mutta jostain syystä sinne ei meinannut löytyä mitään sopivaa. Koska Suomen sää on suurimman osan vuotta ihan tarpeeksi harmaata, niin sitä ei pitänyt tulla yhtään minnekään sisälle. Toisin kävi, kun lopulta huomasimme Esenzia Perlan laatat. Puolustukseksi sanottakoon, etteivät nämä ole mitään perusharmaita mattapintaisia laattoja :-)
Ja kuten kuvista huomaa, ei seinää vielä ole saumattu... Eivätkä nuo joukossa olevat keskeltä haljenneen näköiset laatat enää aiheuta sydämentykytyksiä :'-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti