sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Mieslaukku

Myös Juha teki kurssilla tietysti itselleen laukun. Materiaaliksi valikoitui ankaran pohdinnan jälkeen 2,4 mm paksu musta naudan nahka, joka Kankaanpään varastolta löytyi - Ivillähän oli mukanaan vain pienempiä nahkakokoja. Laukun pääliosat on tehty yhdestä palasta, sivuissa on käytetty samaa kuvioitua nahkaa kuin lompakossakin ja sisävuorina on siannahkaa.
Puolikas vuotaa odottaa kaavoja
Jälleen kerran kuvat alkavat puolivälistä, eli palat on leikattu ja magneettilukot sekä vetoketjut on jo kiinnitetty. Tähän laukkuun tuli kaksi vetoketjullista sisätaskua, ja ne olivat ensimmäiset vetoketjut, jotka Juha on ikinä ommellut. Ne on molemmat ommeltu koneella, joten jälki on erittäin siisti. Aloittelijan tuuriksi sitä tosin jotkut kommentoivat :'-D
Tähän laukkuun tuli hippusen enemmän rei'itettävää
Kansi on koristeltu niiteillä. Niitä on kahta eri väriä, sillä niitit olisivat muuten loppuneet kesken.

Niittien kiinnitys sujui näppärästi tällä koneella

Ennen sivujenkiinnitystä piti vielä päättää olkahihnan pituus

Ja valmis laukku näyttää sitten tältä:
Laukku edestä...
... ja takaa

Olkahihnan reunat on ommeltu koneella, jotta se ei pääse venymään. Juha ei halunnut säädettävää hihnaa, vaikka sellaisenhan olisi myös voinut tehdä.

Magneettilukkojen vastapuolia on laukussa 3 paria, jotta laukun kokoa voi hieman säätää. Kuulemma tarpeellista sen mukaan minkä kokoinen pullo sisällä on... :)
Koonsäätömagneetit

Toinen vetoketjullisista sisätaskuista sijaitsee kannessa, ja toinen sisäosassa. Sisällä on myös yksi laukunmittainen vetoketjuton tasku, josta en järkevää kuvaa onnistunut ottamaan.

Laukun sivureunat on sidottu mustalla nahkanauhalla yhteen.


Vaikka miehen laukuksi tämä on suunniteltu, niin kyllä muutama nainenkin olisi tämän jo halunnut ostaa.

Summary:
Juha made this black leather bag. The bag has decorative rivets, adjustable magnetic clasps and 3 internal pockets (1 slip pocket and 2 zipper pockets). Juha decided to make a non adjustable shoulded strap because it was easy to make sure that the strap's length was ideal before attaching it.

1 kommentti: