lauantai 21. heinäkuuta 2012

Islanti: Haukadalur - Seljalandsfoss - Jökulsárlón - Höfn

Ja matkakertomus jatkuu :-) Geysireiden jälkeen lähdettiin ajamaan kohti 1-tietä aamiaispaikkaa etsien - se hotelliaamiainen kun ei jostain syystä ollut vielä aamukuudelta tarjolla :-D Islantilaiset tuntuvat heräävän myöhään, eikä pikkukylien kahvilat olleet vielä avoinna. Yhdeksän maissa tultiin johonkin vähän isompaan kylään, josta löytyi leipomo.
Aamiainen :-)
Kaikenlaisia herkkuja olisi ollut tarjolla, Juha päätyi leivän lisäksi tuohon hervottoman kokoiseen rähmäpullaan, ja mulla on lautasen kokoinen suklaakeksi :-D
Seuraava pysähdyspaikka oli Seljalandsfossin vesiputous. Paikka on siitä erikoinen, että putouksen taakse pääsee polkua pitkin. Mutta kastuihan siinä sitten :-)
Seljalandsfossin putous
Matkalla putouksen taakse...
Sivukuvaa...
... ja näkymää takaa
Pienet väriläiskät ovat putouksen taakse kiertäviä ihmisiä
Täältä matka jatkui vuoden 2010 lentokaaoksen syntysijaan, eli Eyjafjallajökullin tulivuoren lähettyville. Paikka näkyy 1-tieltä, ja sinne oli peräti laitettu turistimyymälä pystyyn, jossa ei tosin käyty.
Eyjafjallajökull
ja tulivuoren tuhkaa
Maisemat muuttuivat tämän jälkeen aika dramaattisesti, ja seuraavaksi luvassa oli kilometreittäin sammalta...

Jossain vaiheessa alkoi jo näyttää siltä, että saadaan sadekuuro niskaan, mutta huono ilma pysyi poissa reitiltämme. Lämmintäkin oli jo +18 asteen verran :-)
Tulvan tuhoaman sillan rippeet Skaftafellissä
1-tieltä vähän sivussa olevat Jökulsárlónin jäätikön jäälohkareet ovat myös näyttävä näky :-)
Jökulsárlónin jäätikkö

Mereen virtaavassa joessa uiskenteli myös hylkeitä. Yhden päälaki näkyy juuri ja juuri :-)
Lopulta pääsimme toisen yön majapaikkaamme, eli Höfniin. Idyllinen pikkukaupunki, josta tuli ostettua mukana olleeseen tablettiin prepaid-nettiliittymä. Ei sitä tosin juuri tarvittukaan, sillä jokaisessa yöpaikassa oli ilmainen langaton verkko. Ainoat miinuspointit olivat ostoskeskus, joka meni kiinni jo kymmentä vaille seitsemän (sen piti olla seitsemään saakka auki) sekä majataloa vastapäätä oleva ravintola, joka ajoi meidät ulkoterassille, kun vain halusimme juoda eikä syödä ;-) Itse majatalo Dyngja oli upea paikka, ystävällinen omistajapariskunta taisi asua samassa talossa, ja huoneet olivat viihtyisiä ja tilavia. Myös aamiainen oli runsas, suurimmassa paikoissa tarjolla oli vain paahtoleipää ja mysliä, täällä oli lisäksi erilaisia leipiä, juustoja ja leikkeleitä. Suositeltava pysähdyspaikka siis :-)
Höfnin rantamaisemaa

Guesthouse Dyngja

Ilta-aurinko on vieläkin korkealla

2 kommenttia: