lauantai 19. toukokuuta 2018

Levytyksen aloitus, rakennusmessut ja tiiveysmittaus

Väliluovutuksen jälkeen pantiin töpinäksi, ja heti samalla viikolla alettiin väliseinien levytys alakerrassa. Porrasaukkoon kasattiin myös rakennusteline. Eipä olisi uskonut kuinka paljon helpompi oli sen jälkeen tulla tikkaita pitkin alaspäin, kun avaran tilan ja lattian sijaan näkeekin välitasanteen (ja saa sen varmistuksen, etteivät tikkaat pääse kaatumaan, niinkuin ne nyt muutenkaan sitä tekisivät).
Juha koittaa kasata sopivaa pöytää kipsilevyjen käsittelyä varten


Lopullinen korkeus
Rakennusteline porrasaukossa

Seiniin tuli erikoiskova Gyproc -kipsilevy. Makitan nauharuuviväännin oli ehdoton hankinta, se nopeuttaa kummasti levyjen kiinnitystä, kun ruuveja ei tarvitse kaivaa yksitellen taskunpohjalta. Sellaisen saa Englannista noin parilla sadalla eurolla.Jämsän kaupunki yllätti alkukeväästä positiivisesti ja lähetti ilmaisliput Jyväskylän rakennusmessuille. Tällä kertaa eniten kiinnosti terassilasitusliikkeet ja hanamallistot. Juha ihastui Tapwellin Grottesco-malliin ja olisi halunnut yläkerran kylpyhuoneeseen tuollaisen hanan ja suihkun. No kuinkas ollakkaan, Grottesco-pintakäsitelyllä ei saa suihkusekoittajaa, joten taitaa nämä haaveet kaatua :´-(. 

Tutustuimme myös FinFasadin terassilaseihin. Muista poiketen heillä on roikkuvamalliset kehykselliset lasit, eli rullat ovatkin ylä- eivätkä alakiskossa. Noiden karvatassujen kanssa hiekkaa varmasti kertynee alakiskolle, joten roikkuva malli olisi parempi. Alustava tarjous oli varsin maltillinen, mutta nyt kun terassilasien oikea korkeus alkaa valjeta, niin katsotaan millaisen lopullisen tarjouksen saamme.

Messuilla oli myös Puzerin piste. Kaikki eivät keskuspölynimureista välitä, mutta meille oli heti selvää, että sellainen tulee. Se on mukavaa, kun pölypussit eivät ole heti täynnä koirien karvoista, ja sama ilma ei kierrä sisälle, vaan menee putkea pitkin pihalle.

Ikea-keittiöiden sokkeli on matala - vain 80 mm - joten Puzer-pisteen esittelijä yllätti meidät konttaamasta, kun koitimme saada selville esittelypisteen rikkarasian mittoja. Mittanauhaa ei löytynyt meiltä eikä siihen hätään myöskään esittelijänä toimineelta tuotepäällikkö Joni Teeriojalta, mutta käyntikortin avulla mitta saatiin talteen (ja sen perusteella meille pitäisi jäädä vielä sentti pelivaraa, joten rasian pitäisi mahtua ilman suurta työstämistä kaapiston alle). Juha kyseli myös, että onko Puzerilla olemassa siivouskomeroon tarkoitettua ei-niin-hienoa (kallista) imurasiaa, kun sellaista ei huomattu pyytää alkuperäiseen suunnitelmaan. Puzerilla ei ollut kuin normaaleita rasioita, mutta Joni sanoi, että laitappa sähköpostilla tulemaan lista siitä mitä osia tarvitaan, niin toimittavat ne ilmaiseksi, jotta saadaan imurasia myös siivouskomeroon! Loistavaa palvelua Jonilta ja Puzerilta =)

Puzerin paketti saapui jo kahden päivän päästä sähköpostin lähettämisestä
Tiiveysmittaus päätettiin hoitaa ennen kuin mitään isompaa alettiin tekemään talolla, sillä jos talon höyrynsulussa on vuotokohtia, olisi ne helppo korjata vielä tässä vaiheessa. Mittaus ei kuulunut toimitukseen, vaan se piti ostaa lisäpalveluna. Mittauksen ja lämpökamerakuvauksen hoiti Etelä-Pohjanmaan Tiiveysmittaus. Tulos oli 1,5-kerroksiselle talolle hyvä, joten jatkoimme sen jälkeen levytystä.

Paineoven asennus mittausta varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti