lauantai 26. toukokuuta 2018

Alakerran puunaamista ja keittiötoimitus

Meidän tehtäväksi jäi höyrynsulkumuovin päälle tulevan 50 mm villan asennus. Etukäteen oltiin suunniteltu, että minusta tulee villoittaja. Mutta kappas kuinka ollakaan, pahin aikuisiän flunssa sattui juuri sopivasti sille viikonlopulle, kun villoituksen piti alkaa. Joten sillä välin kun minä makasin sohvalla kuumemittarin kanssa aloitti Juha alakerran makuuhuoneen villoituksen. Tämä huone piti saada nopeasti villoitettua ja kokonaan levytettyä, sillä suunnitelmissa oli säilöä Ikean keittiötoimitus sinne odottamaan asennusta.
Tällaisia lukemia ei ole aikoihin näkynyt
Villoittajamestari valmiina hommiin
Villat paikallaan
Trukkilavat odottamassa keittiötä

Keittiö saapuikin huhtikuun alkupuolella. Ikeassa osataan kyllä pakkaaminen, sillä vaikka lähes 100 paketissa oli enemmän tai vähemmän vaurioita, niin tarkastuksessa huomattiin vain kahden tuotteen menneen rikki. Tuotteet oli pakattu Ikean metallisiin kuljetushäkkeihin, mutta niissä oli toinen pääty auki. Meidän oli pakko käydä kaikki paketit läpi, sillä Ikea antoi toimituksen jälkeen vain viikon aikaa tarkistaa vauriot, jotta he voivat sitten tarvittaessa reklamoida kuljetusliikettä. Eihän noita kaikkia paketteja tosiaan alettu aukomaan, vaan vain ne, joissa oli ulkoisia vaurioita. Yllättäin eniten vaurioituneissa paketeissa oli tavarat ehjinä, ja nuo kaksi rikkinäistä olivat paketeissa, missä ei juurikaan ollut virheitä. Saas siis nähdä mitä yllätyksiä sieltä vielä paljastuu, kun keittiötä aletaan kasaamaan.
Huone kuljetusliikkeen jäljiltä
Kodinkoneita ripoteltuna sinne tänne
Kuljetuksessa vaurioitunut paketti
Juha käymässä paketteja läpi. Etualalla on väline, joka tässä taloprojektissa on parhaiten soveltunut minun koulutus- ja osaamistasooni. Eipä ole tähän ikään mennessä varmaan tullut yhtä paljon imuroitua kuin raksalla :'-D
Tarkastetut paketit siististi pinoissa
Ja mahtuivathan ne kodinkoneetkin huoneeseen helposti.
Keittiön saapumisen jälkeen jatkettiin alakerran muiden huoneiden levytystä. Meille tuli EK Gyprocia seiniin, ja tavallista Gyprocia kattoon. Kastellin ohjeessa seinälevy asennetaan 15 mm lattiasta irti, jotta lattiapinnoitteen (esim. laminaatin) asennuksessa jää enemmän pelivaraa ja lattian reuna ei "ui" listan alta näkyviin vuodenaikojen kosteus- ja lämpötilavaihteluiden seurauksena.

Seinien sähkörasioiden poraamisessa oli Bilteman Hole finder -sarja ehdoton apu. Paremmin ei olisi voinut 40 € sijoittaa. Muuten olisi saanut mittailla aikas paljon, jotta reiät olisi tulleet oikeisiin kohtiin. Tuo Hole finder toimii siis niin, että rasiaan laitaan magneetti, seinään laitetaan levy enemmän tai vähemmän kiinni, ja vastamagneetti löytää rasian kohdan, josta porataan rasiaporalla. Ehkä näin jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt investoida kahteen sarjaan, sillä meillä osui parhaimmillaan 7 rasiaa samaan levyyn...
Kuvasarja reikien poraamisen helppoudesta :-D
Kattojen levytyksestä puolestaan ei olisi tullut mitään ilman levynostinta, sillä katto on 2,8 m korkeudessa. Kattoonkin olisi tosin kannattanut laittaa EK Gyproc, koska se on jämäkämpää eikä murru niin helposti.


Ja siellä on Puzerin osat paikalla tulevan siivouskomeron kohdalla! Suoria putkia meillä olikin, mutta itse imurasia, y-haara ja pari mutkaa tähän tarvittiin.
Siivouskomeron pölkkäriliitäntä
Talon ainoa liukuovi tulee arkieteiseen. Alunperin tämä oli avoin tila, mutta Puustellin myyjä sai meidät vakuuttumaan, että liukuovi olisi parempi, sillä se ei vie turhaa tilaa, ja romut olisivat katseilta piilossa. Sovimme Kastellin kanssa ottavamme Jeldwenin liukuoven, ja olisi luullut, että sillä hinnalla saa laadukkaan pelin. Noh, asennusohjeet olivat kaukana Ikean apinaohjeista, eikä netistäkään löytynyt parempia. Jos esim. osassa on toisessa päässä ura, jonka pitää olla tietyn päin, niin sitä ei todellakaan ollut kuvassa kerrottu, vaan piti itse miettiä, kuinka se kasataan. Tämä vaati sen, että ohje piti tavata alusta loppuun jo ennen ensimmäisenkään osan kiinnittämistä. Tai siis katsella kuvat, ei niistä kolmella kielellä kirjoitetuista teksteistä mitään selvinnyt. Ohjeen mukaisia poikkirimojen nauloja ei ollut riittävästi. Yläosaan kuuluvia nauloja ei ollut ollenkaan mukana, ja niiden piti olla huomattavasti pidempiä kuin mukana tulleiden naulojen, jotta ne riittivät yläosan riman läpi. Puuosat olivat aivan kempuroita, ja niissä oli isoja oksan kohtia. Ja sitten oli yksi kuva, jossa kerrottiin, että yläosasta tämä kuuluu kiinnittää seinään, mutta kiskossa ei ollut ensimmäistäkään ruuvin paikkaa, eikä ohjeessa kerrottu, mistä kohtaa kiskoa se pitäisi laittaa kiinni. Ei siinä sitten muu auttanut kuin pohtia miten sen saa järkevimmin kiinni, ja millainen ruuvi sopii kiskon pohjaan, jotta rullat mahtuvat liikkumaan. Eipä kyllä voi suositella kenellekkään tätä...

Liukuovirungon vihaista kokoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti