keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Ilmanvaihtoa ja yläkerta runkovalmiiksi

Pystytysporukan lähdettyä talolla jatkoi Kastellin palkkaama kirvesmies Seppo Linna. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä hänen työn jälkeensä, sillä hän oli huolellinen ja teki laadukasta työtä. Seppo myös hoiti yhteydenpidon Kastellin suuntaan ja mm. järjesti puhallusvillan toimituksen juuri oikealle päivälle.

Välissä Terawatt kävi asentamassa taloon ilmanvaihtoputket. Viime vuosina onkin tullut yllättävän paljon soittoja yrityksiltä, jotka kovasti haluaisivat päästä putsaamaan/huoltamaan talomme ilmanvaihtokanavia. Noh, vihdoin voi edes vastata, että nyt kanavat löytyvät (vanhassa rintamamiestalossahan oli painovoimainen ilmanvaihto ja "kanavathan" olivat hormissa :-D)

Putkia kodinhoitohuoneen, teknisen tilan, pesuhuoneen ja saunan katossa.

Alakerran valun jälkeen päähuomio keskittyi yläkertaan. Aikani vetkuteltuani minäkin lopulta uskaltauduin sinne. Kuulemma joissain Kastellin talomalleissa tulisi mukana raksaportaat, mutta meillä on käytössä vain perinteiset tikkaat. Kyllähän niitä nyt ylöspäin kiipeää, mutta se alastulo...!
Lattioiden tekoa
Todistusaineistoa. Ensimmäistä kertaa yläkerrassa.
Höyrynsulkua, palavillaa seinissä ja koolausta.
Puhallusvilla puhallettiin yläpohjaan 8.2. Tätä oltiinkin odotettu, sillä onhan se kiva, että talo on eristetty. Meidän lopullinen sähkönkulutus tammi-helmikuussa kun oli enemmän kuin mitä yleensä menee koko vuotena :-)
Puhallusvilla yläpohjassa
Seuraavaksi alkoi väliseinärunkojen teko. Yläkertaan tuli vain kaksi huonetta ja kylpyhuone, toinen pää on avointa oleskelutilaa huonevarauksilla. Huonekorkeus on korkeimmillaan 250 cm, ja matalimmillaan 140 cm.
Väliseiniä
Yläkerran plaano-lattiavalu oli 19.2. Juha viritteli yläkertaan ilmanvaihtoputken, ja ulko-oven yläpuolella ollut kanavapuhallin imi ilmaa ulos, jotta valun jälkeen saataisiin kosteutta pois.
Putki viriteltynä, lattialämmitys puuttuu vielä.
Kyllähän tikkailta näkee ihan tarpeeksi. Ihan turhaa sitä on ylös asti tulla, kun siellä olen jo kertaallen käynytkin... :-D
Yläkertaan tuli myös vesikiertoinen lattialämmitys. Se asennettiin vasta valupäivän aamuna, joten siitä ei ole kuvia, kuten ei ole itse valustakaan.
Valettu lattia.


Putkesta tuli näyttäviä vesihöyrypilviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti