maanantai 21. elokuuta 2017

Viikinkipunos

Juha teki pitkästä aikaa kesäkurssilla viikinkipunosta. Tällä kertaa punoksessa on viisi aloitussilmukkaa, ja hopealangan paksuus on 0,8 mm.

Aloitus tehdään kuparilangalla
Ja kun alkaa sujumaan niin vaihdetaan hopeaan
Punonnan lopuksi ketju vedetään reikälevyn läpi, jolloin punos pitenee ja kapenee jonkin verran. Samasta punoksesta oli tarkoitus tehdä sekä kaula- että rannekoru, ja melkeinpä 20 metriä näihin kului lankaa :-o Punoksen lopullinen paksuus on vajaat 1 cm.

Valmis kaulakoru
Punoksen massiivisesta koosta voinee päätellä, että nämä on tarkoitettu miehen käytöön :-) Samaisesta syystä kirkkaana hohtava hopea on patinoitu. Punoksen päihin on juotettu itsetehdyt kalotit, ja lukkokin on miehen ihka omaa suunnittelua. Olisikohan sillä taas jotain tekemistä nimeltämainitsemattoman jääkiekkoseuran kanssa ;-)
Samainen kaulakoru patinoinnin jälkeen
Tappara-lukko lähikuvassa. [Mikä hauska sanaleikki :-D]Myös rannekorun ketjunpäät ja perinteisempi salpalukko on itse tehdyt.
Rannekoru

Summary:
Viking knit necklace and bracelet made by Juha. He used 0.8 mm sterling silver wire and started with 5 loops. The clasps and end caps are also handmade. 

1 kommentti: