sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Kukkia

Siskontytöllä oli synttärit syyskuussa, ja ensin ajattelin tehdä hänelle helmipupun. Netistä löytyi kuitenkin ohje kivannäköiseen peyote-kukkaan, ja päätinkin tehdä kaulakorun.
Kukkaketju siemenhelmistä
Kukat on tehty 11-koon Delica-helmistä ja niiden keskustana on makeanveden helmet. Kukat on lopuksi linkitetty hopearinkuloin ketjuksi. Kukkien yhdistäminen ei ollut niin helppo homma kuin etukäteen ajattelin. Ensimmäinen ongelma oli löytää tarpeeksi iso tanko. Noh, se ei sitten sopinut käsiporaan eikä myöskään porakoneen istukkaan, joten lopulta jouduin veivaamaan ne käsin. Näistä rinkuloista tuli sen verran heppoisia, etteivät ne pysyneet kunnolla kiinni. Onneksi tässä vaiheessa muistin, että ostin kesällä eräänlaisen porrastetun sormuspinnan, jolla nuo lenkit sai väännettyä paksummasta langasta.

Olisihan yhden kukan tehnytkin nopsasti, mutta niitä tarvittiin aika monta kaulakoruun :'-D Ohjetta ei onneksi tarvinnut parin terälehden jälkeen juuri vilkuilla, sillä tämä on aika yksinkertainen tehdä. Sen verran lähellä deadlinea taas liipattiin, että taidan kuitekin ensi kerralla tyytyä tekemään jonkun helmieläimen :-D

 
Summary:
This necklace was a birthday present for my niece. I found the peyote flower's instructions with lots of photos on biser.info's Master Class forum. The flowers are made of size 11 Delica beads (I used two different colors for each) and freshwater pearls. I also made some silver jump rings to connect them.

It took me longer than I thought - even though this was pretty easy to make. I think I will stick to some beaded animal next time :-)

1 kommentti:

  1. Dear Mia,
    A beautiful flower necklace in romantic pastel colours. I am certain your niece was "over the moon". :o)
    Warm regards
    Carl

    VastaaPoista