maanantai 28. toukokuuta 2012

Modausta

Niinhän siinä kävi, että tässä epämääräisessä postauksessa esitelty, vuosi sitten valmistunut kaksirivinen vaijerikoru otti ja hajosi. Koruun olisi tarvinnut vaihtaa molemmat vaijerit, sillä toinen niistä oli poikki, ja toisessakin oli yksi isompi helmi päässyt liikkumaan sen verran, että se oli siirtänyt ympärillään olevia krimppejä. Päädyttiin sitten korvaamaan nuo vaijerit ketjulla. Koitin aikani etsiä pronssisia ketjuja, mutta sopivia ei oikein löytynyt. Pronssin värisiä mitälie-ketjuja kyllä löytyy, mutta kun haluan oikeasti tietää mitä olen ostamassa. Surkean tarjonnan takia pronssin etsiminen vaihtuikin pian messingin etsinnäksi. Kuparipohjaisiahan molemmat ovat, "virallisessa" pronssissa on seosaineena tinaa ja messingissä sinkkiä. Lopulta luovutin tämänkin etsinnän ja tilasin kullattua messinkiketjua :-D

Kaulakorujen kuvaaminen on  mulle jotensakin haastavaa. Näistä tasokuvista ei oikein tajua mitään, mutta tässä kuitenkin uudistetun korun palaset yleiskuvassa.

Uuden korun palaset
Ketju on siis gold filled -messinkiketjua, eli siinä on sen verran kultausta, että sen ei pitäisi normaalikäytössä (mitä ikinä se tarkoittaakaan) kulua pois. Helmihatut ovat gold plated messinkiä, eli kullattuja nämäkin, mutta ohuemmalla kerroksella. Helmet on kääräisty messinkilankaan, ja irrotettava lukko-osa on sahattu messinkilevystä. Lukkoon punsseloin omavaltaisesti lasten nimet, kun viimeinkin löysin pieniä, 2 mm kirjainpunsseleita, mutta en ollut saanut niitä vielä mihinkään käytettyä :-)

Ketju oli sen verran heppoisen tuntuista (vaikka sitkeältä vaikuttikin), että en uskaltanut tehdä tästä kiinteää. Itsellä kun ainakin on se tyyli, että jos koru on sotkussa, niin sitä kannattaa yrittää selvittää roikottamalla sitä päästä ja ravistamalla :-/ Molemmat ketjut ovat siis irrotettavissa, ja niitä voi pitää yhdessä tai erikseen, tai sitten tuon messinkilukon kanssa. Vaikea selittää, ehkä kuvat kertoo paremmin ja enemmän :-) Onneksi sain juuri viime hetkellä tämän netistä tilatun kaulan (joka tosin on hitusen liian pieni mittasuhteiltaan, mutta nou hätä, isompia tuli tilattua -köh- *muutama* lisää) :-)

Ketjuja voi pitää yhdessä tai erikseen...
... tai sitten yhdistää ne lukko-osaan


Toivottavasti tämä koru kestää edeltäjäänsä kauemmin. Ja jos se kuitenkin hajoaa, niin ainakin korjaaminen on helpompaa :-)

4 kommenttia:

  1. Korusta tuli kyllä kaunis ja helmet on ihan syötävän upeita! :) Hyvin sopii tuo kullattu yhteen violetin kanssa! Itse en olisi osannut yhdistää noita värejä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitän korjauksesta, siitä tuli todella hieno :)

    VastaaPoista