keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Catty bag

Minulla oli nahkalaukkukurssille mentäessä vain yksi tavoite - saada tällä kertaa laukku ihan kokonaan valmiiksi kurssin aikana. Mallia olin jo etukäteen suunnitellut mielessä, ja nahkatkin oli hankittu valmiiksi. Siitäkin huolimatta olin historiallisesti yhtenä iltana kauemmin luokassa pakertamassa kuin Juha :-D

Paperista kyhätty mallikappale.
Kaksivärisessä laukussa on mustaa ja luonnonväristä kasviparkittua nahkaa. Sisällä on musta  siannahkavuori. Taskuja ei ole ensimmäistäkään... :-)

Kappaleet leikattu nahoista
Yhtenä uutena asiana kurssilla oli polttokynällä kuviointi, ja pitihän sitä tietty kokeilla. Opettajan kynän säädöt tosin olivat tyyliä "erittäin kuuma" ja "vieläkin kuumempi", ja jo muutaman minuutin käytön jälkeen sitä piti jäähdyttää katkaisemalla kokonaan virrat. Erittäin hankalakäyttöinen siis, suosittelen lämpimästi hommaamaan säädettävän polttokynän, mikäli nahan poltto kiinnostaa.

Pääliläppä kuvioituna ja yläosasta rei'itettynä
Tavoitteeni toteutui ja onnistuin saamaan laukun valmiiksi noin puolisen tuntia ennen kuin kurssi loppui :-D Laukun säädettävä hihna on tehty viimeisenä päivänä aikamoisessa kiireessä, eikä sen reunaa ole ommeltu ompelukoneella. Kurssikuvauksen mukaisesti tästäkin tuli täysin käsinommeltu laukku siis... :)

Valmis laukku

Kansiläppä ja molemmat sivut ovat luonnonväristä nahkaa

Yhtenäinen musta nahka kiertää takaosasta eteen
Laukun kiinnitys on kahdella magneettilukolla
Kursseilla on aina välillä hetkiä, jolloin ei tiedä mitä pitäisi seuraavaksi tehdä, eikä ole ketään keltä kysyä apua. Tällaisina hetkinä tein itselleni laukkuun sopivat kalvosimet :-D Rannekkeissa on käytetty samaa kasviparkittua nahkaa ja punontaa kuin laukussa, ja lisäksi niissä on koristeniittejä. Kalvosinnappien virkaa toimittaa kaksi nepparia. Ihan valmiiksi en näitä ehtinyt kurssilla tehdä, vaan rei'itin ja punoin toisen rannekkeen vasta kotona.

Laukkuun sopivat kalvosimet
Summary:
This is the second leather handbag that I've made. Once again all handmade and handtooled. The bag and matching cuffs are made of vegetable tanned leather. The cat and the paw prints are burned into the leather.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti