sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Pohjat ja perustukset

Perustamistapalausunnon valmistuttua selvisi, että onneksi ei tarvitse paaluttaa :D. Tätä ennen siitä oli pieni pelko, sillä alue on vanhaa joenpohjaa.

Monttu täytetty

Perustavan perustussuunnittelija otti kuitenkin yhteyttä vastaavaan mestariimme Tapani Malmbergiin, ja kysyi, että eikö taloa voisi kuitenkin tehdä pienemmällä perustuksella, kuin mitä perustamistapalausunnossa on. Vastaava mestarimme ilmoitti, että perustamistapalausunnon mukaan mennään, ja miksipä ei olisi menty, olimmehan kysyneet jo tarjousvaiheessa asiasta ja jo maksaneet kyseisestä perustuksesta lisähintaa.

Syyskuussa saimme vihdoin Kastellilta tilausvahvistuksen. Yllätys oli suuri, kun huomasimme, että taas kerran meidän normipaketeista eroava lämmitysratkaisumme oli tuottanut ongelmia. Tällä kertaa jopa niin paljon, että kauppaan kuuluvan lämmönlähteen oli Kastellin projektivastaava omavaltaisesti poistanut paketista, sillä "Ecowatilla ei saada energiavaatimuksia täytettyä. Asiakas hankkii lämmönlähteen.". Öh, jos jo rakennuslupaan on vaadittu energiatodistus, ja lupa on myönnetty, niin eiköhön asian pitäisi olla kunnossa... Onneksi asia selvisi jälleen kerran Tuomas Kataisen ystävällisellä avustuksella, ja Ecowatti saatiin takaisin listalle.

Anturavalu
Perustus on erillisellä anturalla ja sokkelilla tehty. Suuren täyttömäärän vuoksi pohja oli hyvin salaojittava, materiaalia meni reilusti yli miljoona kiloa. Radon ei ole ongelma tällä alueella, mutta toki putkitukset vesikatolle asti otettiin ja radonkatkot sitä varten laitettiin. Sähkö-, viemäri- ja vesiliittymät meillä olikin jo ennestään.

Sokkeli valettu
Keski-Suomen takuuperustukset tekivät anturan ja sokkelin muotit ja Betoni-Sampo toimitti betonin. Sokkelin korko oli parin millin sisällä - paljon enempää ei voisi vaatia :-)
Sisätäyttöä odotellessa
Raavas työmies asentamassa patolevyä (valkoinen on styroksipuhjua eikä lunta)

Jotain tässä vaiheessa sentään tuli itsekin hommailtua, eli teimme anturan ja sokkelin kulman viistevalun, sekä viikonlopun valoisaan aikaan osan patolevyn asennuksesta. JMK:n pojat tekivät loppuun sen mitä meiltä jäi tekemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti