sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Kylmäemalointi

Kurikassa tuli kokeiltua ensimmäisen kerran kylmäemalointiakin. Varsinaisen emaloinnin kanssahan tässä ei ole samaa muuta kuin termi, eli kylmäemaloinnissa ei käytetä lasijauhetta, vaan jotain värjättyä kaksoiskomponenttihartsin tapaista juttua. Ja kiinnittyminenkin tapahtuu niin alhaisissa lämpötiloissa, että näitä voi tehdä tavallisella kotiuunilla.
Kylmäemaliperhonen
Värien sekoittamisen jälkeen työskentyaikaa on rajallisesti ennen kuin kylmäemali kuivuu liikaa. Värit levitettiin hammastikulla. Koitin saada siipiin tummennusta käyttämällä turkoosia ja mustaa, reunukset on tehty liilalla. Emalia on mennyt vähän paikkoihinkin, joihin sen ei olisi kuulunut päätyä.
Perhosen koko on noin 3 x 3 cm. Tästä tuli ihan ookoo työ, ja se pitää vain uskoa kun sanon että luonnossa tämä on huomattavasti paremman näköinen kuin kuvattuna ;-D

Summary:
My cold enamel aka epoxy resin butterfly pendant. The butterfly is made of silver sheet and wire and coated with colored epoxy resin. Sadly the resin went some places over the edges. Epoxy part was such a hustle that I think I'll stick to the traditional vitreous enamels :)

1 kommentti:

  1. Kuvattunakin hieno, livenä varmasti aivan täydellinen kesäkoru. Hienoja kylmäemalointijuttuja siellä oli tänä kesänä väkerretty.

    VastaaPoista