sunnuntai 21. elokuuta 2016

Snap!

Tällä kertaa kesäkurssin kivenistutuksista vastaankin minä eikä Juha. Tainalla oli myytävänä kauhean käteviä pre-setting -kruunuja, joiden avulla kivet on korussa kiinni muutamassa sekunnissa. Eikä tuon pohjankaan väätämiseen hopeasta kovin kauaa mennyt. Se mihin aika tuppaantui olikin sitten viimeistely. Lyhyesti kerrottuna pohjaa on yritetty vuoroin kiillottaa vuoron satinoida kummankaan juurikaan onnistumatta, sillä kiillotuslaikka ei mahtunut mitenkään pikku koloihin ja kovempi harja ei naarmuttanutkaan vaan kiillotti (muttei tietenkään mahtunut noiden lehtien väleihin). Ja käsiviiloista jäi aina näkyviin se suunta jossa sitä oli viimeksi viilattu. Tämä on lopulta satinoitu käsin teräsvillalla.
Riipus pre-setting -kastikoilla
Älytön työ, ja lopputulos on tässä vaiheessa sellainen, että riipus näyttää ihan kivalta kun sitä katsoo tarpeeksi kaukaa. Sellainen metri - puoltoista on ihan passeli etäisyys. Täytynee tilata pienempiä harjoja ja laikkoja, ja katsoa josko sen niillä vielä saisi pelastettua. Nuo napsu-kiinnitteiset kastikat kun on onneksi siitä kivoja, että kivet pystyy vielä ottamaan pois ja laittamaan takaisin paikoilleen :-)

Riipus on kooltaan 2,5 cm ja kivet 2 mm liilat cubic zirconit


Koko 6-viikkonen loma on nyt tältä erää lusittu, joten koitan epätoivoisesti saada nämä kesäiset työt blogattua ennen syksyn talven tuloa... Hassua, ettein näinkään pitkä loma riittänyt läheskään siihen kaikkeen mitä etukäteen kuvittelin tekeväni. Noh, lenkkeilyhän on mukavampaa jos on kunnon ilmat, ja se kansallispuisto johon emme viime kesänäkään ehtineet tuskin ensi kesäksi minnekään katoaa, ja merivesikin olisi ollut ihan liian kylmää uimiseen, ja ehtiihän noita helmikoruja syksylläkin vääntää ja ja ja ... :'-D

Summary:
A little silver pendant I made using mass-produced settings. The pendant is approx 2.5 cm and the violet cubic zirconias are 2 mm.  I tried to make this shiny and sparkly, but my tools didn't fit the tight places. I finally managed to give it a satin finish by hand brushing it with steel wool. I still don't like the result so I just might melt this later on.

2 kommenttia: