sunnuntai 16. elokuuta 2015

Kamee

Minulla on jo kauan aikaa ollut pussillinen kameita, joita kyllä ihastelen, mutta en ole saanut käytettyä koruissa. Onneksi tuo pussukka oli Kurikassa mukana, ja sain vihdoin aikaiseksi riipuksen.

Perinteisesti kameet taidetaan kiinnittää kehyksiinsä liimalla, mutta liimaus on minulle se viimeinen vaihtoehto, jota käytetään vain pakosta. Vaihtoehtoina oli sitten joko kapussikiinnitys tai kynnet. Reunoille ulottuvien kohokuviointien takia päädyin kynsiin, vaikka itse asiassa kupista tuli juuri oikean kokoinen, ja kamee olisi siinä varmaan pysynyt ihan ilman kynsiäkin. Kehyksessä on käytetty koristeena filigraanilankaa.
Kamee-koru
Akaatista tehty kamee on 25 x 18 cm, ja sen kehys on tehty hopeasta. Helmisilkkiin solmitut perunan muotoiset makeanveden helmet ovat noin 6-7 mm. Lukon osat ovat hopeaa, ja ne ovat valmiina ostetut.

Summary:
This black agate cameo measures 25x18 mm and is set in a handmade sterling silver frame. I also strung a double strand of 6-7mm freshwater pearls. The clasp components are commercial. 

2 kommenttia: