torstai 23. heinäkuuta 2015

Filigraanisormus

Vaikka ilmat ovatkin turhan koleita ja sateisia minun makuuni niin kesä jatkuu ainakin täällä blogissa. Ja mikäpä olisikaan sen kesäisempää kuin sormus, joka jo tutuksi tulleeseen tapaan ei hanskaan mahdu :'-D
Hopeinen filigraanisormus

Olen yleensä tehnyt filigraanijutut valmiista filigraanilangasta Silver threads-kirjan tapaan, joten olin onnellinen, että kesäkurssilla opetettiin toisenlainenkin tapa näiden tekemiseen. Kiekurat on tehty kierretystä hopealangasta, joka on valssattu ja hehkutettu. Myös sormuksen rungossa on neliölankojen välissä kierrettyä hopealankaa, tosin huomattavasti paksumpana. Keskellä on 7 mm puoliporattu helmi, joka on kiinnitetty epoksiliimalla kupin piikkiin kiinni. Puoliporattujen helmien kiinnitys taitaakin olla ainoa istutustapa, jossa liimaa käytetään. Kukan leveys on noin 2,5 cm.
Summary:
I've learned to make filigree pieces from Jeanne Rhodes-Moen's Silver Threads book, so I was excited to learn another way of making them. I've also always used a commercial filigree wire, but this time I made the twisted wire myself.
The ring's diameter is about 2.5 cm and it has a 7 mm half drilled fresh water pearl. Even though it's cold and rainy here I think this ring has a summery feeling :-)

3 kommenttia:

  1. Voi mahdoton kuinka se on nätti. Puolivalmiina tämä oli ihanan vallaton, ja näin valmiina aikas tyylikäs.

    VastaaPoista
  2. Jo on komia :) filigraanityöt on kyllä mielenkiintoisia.

    VastaaPoista