sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Lasinpuhallusta osa II

Tässäpä sitten nämä meidän tuotokset Bianco Blun -lasinpuhalluskurssilta. Näistä lähdettiin, eli harjoituskappaleet joihin kokeiltiin eri työkalujen käyttöä. Esineiden koko ei näistä kuvista selviä, mutta kaikki Juhan työt ovat isompia kuin minun vastaavat :-)
Ensimmäiset tuotokset :-D
Vasemmalla puolella on minun tekemä lumiukko, joka taitaa näyttää enemmän Michelin manilta, ja oikealla Juhan taiteilema kukka. Näiden perusteella ei vielä kannata alkaa harkitsemaan alan vaihtoa :'-D Mutta seuraavaksi tehtiin lintuja, ja ne alkavat jo näyttää siltä, että niitä kehtaa esilläkin pitää :-)
Minun tekemä pulska kolibri
Juhan linnun ja pingviinin risteytys
Seuraavana vuorossa oli paperipainoja. Tästä ensimmäisestä olisi pitänyt tulla pyöreä, mutta pyöreähkö taitaa olla oikeampi sana sitä kuvaamaan. Siihen on tehty sisällle kolme eriväristä kuplaa.
Minun paperipaino
Sipulit tehtiin metallisäleikön avulla. Lasimassa painetaan metalliseen säleikköön, jolloin niihin saatiin nuo pystyviivat aikaiseksi. Punainenhan on aina vaikea väri laseissa, joten pitihän sitä heti kokeilla :-D Lopputulos oli enemmän oranssinpunainen, mutta silti ihan nätti.
Minun sipuli
Juhan sipuli
Juha otti väri-inspiraatiokseen Viron lipun, ja hyvältähän lopputulos näyttää. Lopuksi puhallettiin pulloja ja/tai maljakoita.
Minun vihreä...
... ja valkoinen puteli
Juhan musta...
... ja oranssi pullo
Taas kerran minä tein pientä ja Juha suurta. Pullojen kokoero selviää hyvin seuraavasta kuvasta...
Pienin ja isoin pullo vierekkäin
Juha osallistui myös käynnissä olleeseen pingviini-kilpailuun. Tämä pingviini on tehty heti linnun jälkeen, eli peräti kaksi työtä tuli tehtyä ennen tätä.
Juhan tekemä pingviini

Pingviinin väritys tuli yllättäin Tapparan värityksestä (se jääkiakkojoukkue siis) ja ylimääräisestä lasinapista Juha muotoili räpylät. Pingviinistä tuli sympaattisen näköinen, vaikka emme kumpikaan uskoneet kovin korkeaan kilpailusijoitukseen. Yllätys oli siis suuri, kun töitä hakiessamme kuulimme, että pingviini oli äänestetty jaetulle kakkossijalle! Juhan hymy ei himmentynyt yhtään parin ekan viikon aikana, eikä se varmaan ikinä ota tuota kilpailunumeroa pingviinistä irti, sen verran otettu ja onnellinen se tästä oli :-D

1 kommentti:

  1. Very interesting and beautiful objects. Congratulations to you, dear Mia and Juhan!
    Warm regards
    Carl

    VastaaPoista