sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Emaliriipus

Tämä riipus tuli tehtyä Kankaanpäässä Vuorelan Arin kurssilla jo viime vuonna. Hifistelin tämän kanssa enemmän kuin muiden emaliriipusten, ja tein kruunun kahdesta levynpalasta, jolloin emalille jää tarkat kolot. Tässä vaiheessa näytti vielä ihan hyvältä...
Riipuspohja odottamassa emalointia
Mutta sitten tulikin mutkia matkaan. Punainen on kait vaikeimpia värejä saada onnistumaan, ja niinhän tässäkin kävi, että ei siitä punaista tullutkaan. Lisäksi emalihippusia oli tippunut ympäri kruunua, vaikka kuinka koitin varoa ja olla huolellinen emalia asetellessani.
Emalointi valmis ja kivikin istutettuna
Epäonnistuminen jäi ärsyttämään, ja kruunu unohtui vuodeksi epämääräisten kokeilujen läjään. Kruunu tuli kuitenkin läjästä vielä kaivettua, ja Juha kokeili sen puhdistamista micromoottorilla.
Riipus puhdistettuna
Emalihippuset lähtivät suht hyvin pois, mutta valitettavasti kruunu on edelleen ruskeankellertävä. Olisi vaan pitänyt tehdä tästä sininen, sillä siitä tehdyt riipukset onnistuivat kaikki.

2 kommenttia:

  1. Tuo emalointikin on mulla tyystin kokeilematta:-) Hienohan tämä on!

    VastaaPoista
  2. Samoin - ei kokeiluja emalilla ole tehty täälläkään, Kiva kun oli kuvat ennen ja jälkeen - kyllä riipus kannatti putsata :)

    VastaaPoista