sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Ensimmäinen hierretty sormus

Kurikassa tuli harjoiteltua myös ensimmäistä kertaa kivien istutusta hiertämällä. Tämä ei selvästikään ole minun lajini, sain kolmesta kivestä yhden pysymään (ehkä) ja onnistuin vahingossa irrottamaan yhden Tainankin malliksi istuttaman. Jätän siis tämän suosiolla Juhalle, joka totuttuun tapaan ei suostunut aloittamaan mistään helposta: sormusrunkoon tuli 12 kpl 3,1-3,2 mm viistehiottuja kiviä. Nämä olivat tietty liian isoja sormukseen (joka on 15 mm halkaisijaltaan), sillä sormuksen ulkopinta on kahteen suuntaan kaareva (vieläpä aika voimakkaasti), joten kiven reunusta on mahdotonta saada yhtä syvälle joka puolelta.

Juha työn touhussa
Lisähauskuutta työhön teki se, että yhdessä vaiheessa kaksi kivistä lennähti hukkaan, ja vain toinen löytyi. Toista kiveä etsittiin lankkulattialta kontaten, rikkalapion ja -harjan sekä lopuksi vielä sukkahousuniksin vertaisesti imurinkin avulla. Ei auttanut, kivi pysyi hukassa. Samankokoisia, hitusen yli 3 mm kiviä meillä ei tietty ollut kuin punaisena, ja isommat kivet eivät runkoon olisi mahtuneet. Onneksi Juhan siirtäessä työpisteen valoa paljastui, että se toinen kivi olikin tippunut ristikantaruuvin ristikkoon, eli se oli sittenkin ollut koko ajan 5 cm päässä sormuksesta :-D Noh, löytyi sieltä lattialta kontatessa pari 3 mm liilaa kiveä, että ei tämä puolentunnin etsintäoperaatio ihan hukkaan mennyt...
Valmis sormus
Sormuksessa on siis 6 kpl vaaleamman sinisiä ja 6 kpl tummemman sinisiä kiviä. Hopeisen rungon kaksi rinkulaa on prässätty paikoilleen, eli ne pysyvät paikoillaan ilman juotoksia.

6 kommenttia:

 1. Wau hieno, vaikuttaa aika työläältä!

  VastaaPoista
 2. A wonderful ring, the long labour was definitely worth it! :o)
  Warm regards
  Carl

  VastaaPoista
 3. Nätti sormus ja hieno taito tuo istutus :)

  VastaaPoista
 4. Työlästä mutta niin kaunis sormua. Kyllä varmasti lopputulos palkitsi aherruksen.

  VastaaPoista